Beste skincare producten voor jouw hoofdhuid in ontwikkeling

Jouw hoofdhuid is uniek en verschilt van de huid op de rest van je lichaam. Je hoofdhuid heeft daarom behoefte aan een ander type verzorging.

Ik werd persoonlijk al kaal rond mijn twintigste-en na een tijd lang vast te houden aan het resterende haar op mijn hoofd en zoals vele jonge mannen die kaal worden, me zorgen te maken over mijn haarverlies, besloot ik mijn hoofd kaal te scheren rondom mijn dertigste. Het was het beste besluitt dat ik ooit heb genomen.

Al snel kwam ik er echter achter dat de meeste producten gericht op de hoofdhuid en die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn ontwikkeld voor mensen met haar- en niet voor mensen met een kaal hoofd. Deze producten bleken niet geschikt voor de dunne en gevoelige kale hoofdhuid. De producten die wel beschikbaar zijn voor kale mannen, komen van ver-en moeten worden geimporteerd.

Dus, in plaats van verschillende merken te blijven kopen die niet echt geschikt zijn voor een  kaal hoofd, ben ik samen met het team bij Bald& -en met de hulp van vrienden, bezig met het ontwikkelen van onze eerste productlijn voor dagelijks gebruik: de perfecte dagcreme (moisturizer) om je kale hoofd te verzorgen en beschermen en de ideale shampoo (headwash) voor jouw kale hoofd.

Voor zowel de moisturizer als de headwash blijkt het een aardige reis om de juiste ingredienten samen te stellen die zowel natuurlijk-als perfect werken voor je hoofdhuid.

Ons eerste doel? Ontwikkelen van een moisturizer die intensief hydrateert, snel wordt opgenomen door de hoofdhuid (en dus een glanzend hoofd voorkomt) en tegelijkertijd je hoofdhuid berschermt tegen schadelijke UV straling. De eerste samples zijn binnen en worden momenteel getest!

Blijf ons volgen op onze reis naar het beste assortiment huidverzorgingsproducten voor jouw hoofdhuid. 

Joost Dijkstra

Founder Bald& B.V.

Terug naar blog